GY.I.K


Itt megtekintheti azokat a kérdéseket, amik gyakran felmerülnek a hozzánk érkezőkben. Amennyiben nem talál választ az Ön kérdésére, írjon nekünk!

Gyakran ismételt kérdések

Mekkora a pálya és hány gokart mehet rajta egyszerre?
A pálya 450m hosszú és maximum 9 gokart róhatja a köröket azonos menetben.
Hány lóerősek a gokartok?
A SODIKART gokartjainkban 10 lóerős motorok vannak. A futóművek és az áttételezés a pályához vannak igazítva, ezért a gépek könnyen és gyorsan vezethetők.
Kötelező felvenni bukósisakot?
Igen.
Váltósak, vagy automaták a gokartok?
Automaták, de ha műszakilag pontosan akarunk fogalmazni, akkor inkább úgy mondanánk, hogy fix áttételezésű olajban forgó röpsúlyos kuplunggal vannak szerelve a motorok. Hasonlítanak egy robogóhoz.
Hogy jobb menni a pályán, a kanyarokban nagy gázzal keresztbe csúszva, vagy inkább lassítva, csúszás nélkül?
A nagyobb kanyarok előtt a még egyenesen haladó gokartot meg kell fékezni, majd a kanyarodás megkezdésekor kicsi gázzal, a kanyarból kijövet nagy gázzal célszerű haladni. Vagyis inkább pontosan, csúsztatás nélkül lehet jobb köridőt elérni.
Még sosem gokartoztam. Meg tud valaki tanítani?
Természetesen. Az ASIA Gokart Centerben dolgozók aktív, vagy egykor aktív versenyzők. Szívesen segítünk mindenkinek.
Lehet versenyezni a pályán. Szabad-e ütközni?
Néhány menet gyakorlás után természetesen versenyt is szívesen rendezünk. Ütközni persze csak kicsit szabad. Nem az a cél, hogy valakinek baja essen. Amíg a verseny nem kezd dodgemezésre hasonlítani, nem szólunk bele.
Nem ide készültem, nem lesz koszos a ruhám?
Nem, mert díjmentesen biztosítunk versenyző ruhát, maszkot, bukósisakot minden méretben. A pihenőben zárható szekrények találhatóak.
Hány éves kortól lehet gokartozni?
Ez elsősorban magasságfüggő. 140 cm-től és 9 éves kortól a gyermek gokartot tudják vezetni a kisebbek. 150 cm-től már a felnőtt gokartokat tudják használni vendégeink.
Csúszik-e a pálya?
A pálya speciális bevonattal van kezelve, amit versenyzők teszteltek és felgumiztak. Ha nem gokartoznak folyamatosan a pályán 2 melegítőkör elteltével már megfelelő a tapadás.

Amennyiben nem talált választ a kérdésére, küldje el nekünk! Amint tudunk, válaszolunk üzenetére.